BLOMSTER, MYLDER OG LIV

Av Helle Kaarem (2021)

Om kunstverket

Kunstner Helle Kaarem om idégrunnlaget for glassmaleriet:

  • Jeg har ønsket skape et vakkert verk til kapellet hvor blikket både kan vandre og hvile og dikte mening uten forstyrre den situasjonen som skal foregå i rommet.

Vinduets størrelse og sentrale plassering i et enkelt og symmetrisk rom med enkle og vakre materialer har gjort det fristende å lage et mangfoldig og rikt design. Det at rommets funksjon skal være et kapell, og seremonirom har gitt meg en etterlengtet anledning til å være i dialog med glassmaleriets tradisjon.

Motivet er abstrakt, men har en grunnleggende inndeling og struktur som er beslektet med verden i at den beveger seg langs horisontalen og vertikalen. Denne strukturen brytes av enkle lukkede organiske former i ulike størrelser som bygges sammen til mer komplekse strukturer, og gir assosiasjoner til liv, mylder, bevegelse og blomster. Valget av mye grønt, varme lys røde toner og innslag av oker og jord er et bevisst temperaturvalg da vi har mye kaldt lys i Norge gjennom vinteren.

Om Helle Kaarem

Helle Kaarem er utdannet ved Escola Massana i Barcelona fra 1988-1993. Hun er innkjøpt av en rekke private og offentlige samlinger, blant annet HM Dronning Sonjas Kunstsamling.

Hun bor og arbeider i Oslo.

https://semmingsen.no/kunstnere/helle-kaarem https://www.hellekaarem.com/

Samarbeidspartnere og leverandører

Glassmaleriet er designet og utført av kunstner i tradisjonell blyinnfatningsteknikk. Munnblåst antikkglass i mange nyanser og bly i ulike bredder (6 og 8mm). Et sammenhengende motiv oppdelt i 6 paneler.

Installert i spesiallaget stålramme designet av kunstner i nær dialog med Bolt Metall som har levert rammen. Bolt Metall http://boltmetall.no/

Bolt har produsert og installert stålrammen som holder de 6 panelene, samt hjulpet med installering av selve glassmaleriet.

Glashütte Lamberts https://www.lamberts.de/en/

Alt glasset er plukket og handlet hos Lamberts i Waldsassen i Tyskland som er en av to gjenværende fabrikker i Europa som produserer munnblåst gjennomfarget antikkglass av denne typen.

Helle Kaarem

Les mer...

Relaterte artikler