Jord

Av Ingrid Aarseth (2021)

Om kunstverket

«Skog» og «Jord» startet med en ubrutt blyantlinje på et papir, som ble til en tegning av gjentagende former. Som så førte videre til mange tegninger av forskjellige linjer og konturer. Dette skapte en formel, en gjentagende måte for å utvikle former.

Formelen ble fulgt, den ga avgrensninger og retninger. Formene som oppsto gikk fra papir til myke materialer. Materialene førte til enda flere undersøkelser.

Denne gangen av overflater og farger. Underveis kom en stemning fram.

Som en erindring om en skog eller en fornemmelse av jord.

Ingrid Aarset bor og arbeider på Askøy og har studio på USF, Bergen. Hun er utdannet ved Statens Høyskole for Kunst og Design i Bergen. Hun arbeider som 1. amanuensis ved fagområde for tekstil ved institutt for kunst på KMD ved UIB.

I senere år har hun hovedsaklig arbeidet med store tekstiler for offentlige rom. Arbeidene hennes er blant annet kjøpt inn av Det Norske Utenriksdepartement, Nasjonalmuseet i Oslo og Kunstindustrimuseene i Bergen og Trondheim.

Aarset kombinerer ofte tradisjonelt håndtverk med digital teknologi. Hun tegner for hånd, videreutvikler skissene digitalt, maler og bearbeider tekstile materialer manuelt for så å få skåret ut motivene maskinelt.

For mer info: www.ingridaarset.no

Ingrid Aarseth

Les mer...

Relaterte artikler